Vajai-Hebling

Katalin

okleveles jógaoktató

Oklevelek:

 

Minősített okleveles jógaoktató – Magyar Jóga Akadémia

 

Bene Máté: Gerincterápia Jógával

 

Sárig Hajnalka: Gyermekjóga Iyengar módszerrel

Nyolc évvel ezelőtt, második gyermekem születése utáni időszakban találkoztam először a jógával. Hetente egyszer úgy éreztem, a jógával töltött idő csak rólam szól. Az órák jótékony hatásait azonnal elkezdtem érezni. Feltöltődtem és energikusabb lettem, a jóga adta meg számomra a mindennapokhoz szükséges belső erőt. Kiegyensúlyozottabbá, testileg és lelkileg is erősebbé váltam. Magával ragadott a haladó jógázok könnyedsége és szabadsága, melyet testem lazításával szépen lassan én is elkezdtem átérezni. Mivel a sport gyerekkoromtól kezdve jelen van az életemben, így a jógában is először a nyújtás, állóképesség javítás, vagyis a gyakorlatok fizikai oldala ragadott meg. Gyakorlásom fokozatosan vált egyre intenzívebbé, amikor már nem csak jógaórákon, hanem otthon is elkezdtem rendszeresen gyakorolni. A rendszeres gyakorlással viszont egyre inkább megtapasztaltam a jóga lelki, szellemi és spirituális szinten is kiváltott jótékony hatásait, melyek folyamatosan segítenek, hogy egyre tudatosabbá és koncentráltabbá váljak.

A jógaórán a mozgás mellett a legfontosabb számomra a pontos, tudatos és biztonságos gyakorlás kialakítása, a mozgás és a légzés összehangolása, a koncentráció fejlesztése és a folyamatos jelenlét gyakorlása. Tapasztalatom szerint ezen tényezők rendkívüli mértékben segítenek a mindennapi élet stresszes helyzeteinek kezelésében, a belső béke és nyugalom megteremtésében, valamint önmagunk mélyebb megismerésében.

Az órák eszközös hatha jógaórák. Az eszközök – hengerpárna, heveder, fa tégla, blokkok, plédek - használata lehetővé teszi, hogy eltérő egészségi állapottal és fizikummal rendelkező gyakorlók is hatékonyan jógázhassanak, illetve mindenki a saját pillanatnyi állapotának megfelelően gyakorolhasson. Szeretettel várlak óráimon!

„A jóga olyan, mint a zene. A test ritmusa, az elme dallama, és a lélek harmóniája alkotják az élet szimfóniáját.”

B.K.S.Iyengar

 

 

2017 • 108 JÓGA  •  All Rights Reserveddeveloped by juliushard.com