Vajai Szabolcs

minősített okleveles jógaoktató, jógaterapeuta

Oklevelek:

 

2014-2015 - Okleveles jógaoktató – Magyar Jóga Akadémia

 

2015-2016 - Jógaterapeuta - Magyar Jóga Akadémia

 

2017 - Bene Máté Zoltán - Gerincterápia jógával

 

2017 - Bene Máté Zoltán – A gerinc és az ízületek összefüggései

Hogy mi vonzott a jógához? Őszintén? Nem vonzott, hanem vonszolt... A feleségem.

Az addigi életemet átszőtte a sport. Fociztam heti 6-7 alkalommal, teniszeztem, fallabdáztam, síeltem. Mozogtam, amikor csak tehettem. Mindemellett napi 8-10 órát ültem egy irodában az íróasztal mögött. Ezen tényezők „természetes” következményeként egyre merevebb lett a testem, lassan az előrehajlás a cipőfűző megkötéséhez is nehézséget okozott. Elkezdtek jönni a folyamatos apróbb sérülések, izomhúzódások és a rossz tartás miatti hátfájások. Szerencsére a feleségem elvonszolt életem első jógaórájára amivel szemben eleinte kézzel-lábbal tiltakoztam. Előítéleteim voltak úgy, hogy igazából nem is tudtam, hogy valójában mi az, hogy jóga. Férfiként jógaórára járni...?!? Na neeee! Ez női sport! Különben sem vagyok elég laza hozzá! TÉVEDTEM, nagyot tévedtem! Az óra teljesen más volt, mint ahogy korábban elképzeltem.

Folyamatban lévő képzés:

 

Iyengar Jóga Oktatóképző – 2016-2019

Mint kiderült, a hajlékonyság nem volt előfeltétel... következmény lett. Szinte az életemért küzdöttem végig, vagyis a merev testemmel „birkóztam”. Mivel már az első alkalom után jobb lett a hátam, elmentem a következő órára is és a következőre meg a következőre. Innentől kiartóan jártam. Majd otthon is elkezdtem gyakorolni. Jött egy olyan szabadságérzet a testemben, amelyet előtte nem tapasztaltam. És nagyon tetszett. Folyamatosan, egyre jobban éreztem magam. Feltöltött és azóta is mindig feltölt energiával. Jól kiegészít minden más sportot. Ezért csinálom. Ilyen egyszerű. Persze mégsem, mert a testi feszültségek oldódásával jön minden más is. Kíváncsi vagy rá? Próbáld ki! Nincs mit veszítened!

 

Az Iyengar jóga elkötelezett híveként nagy figyelmet fordítok a precizitásra, a gyakorlatok helyes és biztonságos végrehajtására. Az órán hevedereket, fatéglákat és egyéb eszközöket használunk, hogy minden gyakorló az aktuális állapotát figyelembe véve tudjon fejlődni.

Tagság:

 

Magyar Iyengar Jóga Szövetség

2017 • 108 JÓGA  •  All Rights Reserveddeveloped by juliushard.com